Job Opportunities

Work With Us

Head of Operations

Vi söker nu en nyckelperson i form av “Head of Operations” för Strandberg Guitars AB!

Bolaget står inför en förändringsresa där ägarparet, nuvarande VD och COO, avser lämna över den dagliga operativa driften av bolaget för att fokusera på fortsatt innovativ produktutveckling, varumärkesarbete och positionering på marknaden. Utöver detta kommer ägaren att bibehålla en aktiv roll med ansvar för strategiarbete gällande långsiktig utveckling genom styrelsen.

Med detta som målbild avser vi därför rekrytera en ny central operativ roll i form av “Head of Operations” till huvudkontoret i Uppsala med uppdraget att leda och vidareutveckla såväl organisation och personal som marknad enligt ägardirektivets långsiktiga riktning.

Målet är att bolaget skall ha en fortsatt stark finansiell utveckling genom organisk tillväxt med beaktande av att bibehålla formen och kulturen som präglar en mindre kärnverksamhet/familjeföretag och utöver detta komplettera behovet av spetskompetens med externa resurser.

Bolagets huvudkontor är beläget i nyligen inflyttade nyrenoverade lokaler på Björkgatan i området Boländerna i centrala Uppsala.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Din huvudsakliga uppgift är att fokusera på verksamhetens dagliga operativa drift och styrning och i detta säkerställa lönsamhet, effektivitet och kvalitet samt utveckling av personal genom ett tydligt personalansvar. Du arbetar för en fortsatt positiv organisationsutveckling där företagskultur och värdegrund efterlevs. Affärsplan och ägardirektiv är dina styrande dokument och du kommer att arbeta nära ägaren och ansvara för ett effektivt och utvecklande ledningsgruppsarbete.

Exempel på detta kan vara:

 • Att säkerställa att affärsplanens mål och aktiviteter genomförs.
 • Att vara den operativa dagliga ledaren som fångar upp frågeställningar och möjligheter på daglig basis.
 • Att aktivt arbeta med ett nära och kommunikativt ledarskap.
 • Att ansvara för att ledningsgruppsarbetet blir ett effektivt och strategiskt forum för bolagets utvecklingsfrågor och uppföljningar.
 • Att arbeta utvecklingsinriktat genom att proaktivt, inom ledningsgruppen, kommunicera och bidra med, av dig, identifierade förbättrings- och utvecklingsmöjligheter i bolaget.
 • Kontakt med såväl kunder som återförsäljare och leverantörer med vilka bolaget arbetar.

Om dig
Vi söker dig med dokumenterat goda ledaregenskaper och stark drivkraft och förmåga att leda, utveckla och entusiasmera din personal. Du är ledaren som går från ord till handling och alltid är mån om att vara ett föredöme i kombination med att du är prestigelös.
Du är nyfiken och utvecklingsorienterad samt identifierar lätt möjligheter med fokus på långsiktig utveckling och lönsamhet.
Du har en mycket god kommunikativ förmåga och talar samt skriver flytande svenska och engelska. Tidigare erfarenheter från tillväxtresa inom ett ägarlett/familjeägt bolag likväl som erfarenhet från företag med direktförsäljning och e-handel är meriterande.

Vad kan företaget erbjuda?

 • Utvecklande roll i bolaget
 • Goda förmåner
 • Familjär och positiv arbetsmiljö/arbetsplats
 • Möjlighet att arbeta mot en redan etablerad global marknad
 • Positiv prognos för framtiden
 • Innovativ företagskultur

Bolaget är ett modernt innovativt företag som strävar efter att ständigt ligga i framkant såväl inom bransch och marknad som arbetsgivare. Rollen innebär omväxlande arbete och spännande utvecklingsmöjligheter där du får stort utrymme att påverka ditt egna arbete och utveckling.

Övrig information

Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid

 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Fina lokaler Björkgatan i området Boländerna i centrala Uppsala
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Chair Management och alla frågor rörande tjänsten hanteras av Chair Management.

CV och personligt brev (eller eventuella frågor) skickas till [email protected], senast 22 juni, intervjuer sker löpande!

Strandberg Magazine

Recent Articles

Spark Your Creativity Giveaway

Strandberg Spark is a creative community where anyone can join and participate in creative content challenges. Prizes were given away to the best content creators based on originality and creativity. Since the beginning of the…

Read More